WEDSTRIJD K.K. Malle-Beerse - ZVK Meeuwen  1 - 1  (1-0)

DATUM 23-09-2016  21:15

DOELPUNTEN 18' Ouaddouh 1-0, 24' Bosmans 1-1

VERSLAG Voor de verplaatsing naar Malle zaten Aabbou Lahcen, Knevels, Van Volcksom en Nijs nog steeds in de lappenmand, en was Nelis geschorst. Daaruit blijkt dat een brede kern geen overbodige luxe is.

Na de wedstrijd van vorige week had Meeuwen het nodige vertrouwen getankt. Ze beginnen georganiseerd aan de wedstrijd en laten het initiatief aan de thuisploeg. Het duurt echter niet lang voordat ze kunnen uitbreken, onderschepping Bosmans, breed tot bij El Idrissi wiens poging onschadelijk gemaakt wordt door Van Leeuwen. De thuisploeg heeft balbezit maar is niet gevaarlijk. Na 7 minuten schakelt Bahci zijn tegenstrever uit en knalt op de paal. Malle moet even bekomen, maar schakelt dan een versnelling hoger, Meyers moet een schot van Ouaddouh onschadelijk maken. Halverwege eerste helft een mooie ingestudeerde vrije trap, maar ook Amajoud geraakt niet voorbij Meyers. Meeuwen blijft ook gevaarlijk op de tegenaaval, Maggen verschijnt in de 14e minuut alleen voor de keeper, maar kan niet afwerken. Op de tegenaanval van Malle is Bosmans nog net op tijd terug om de openingstreffer te voorkomen. Het spel gaat snel op en neer en met nog 5 minuten op de klok staat Meeuwen op 5 fouten. Binnen de minuut is Tiebosch 2x gevaarlijk, de eerste maal stuit hij op de doelman, en de 2e maal gaat Dahmani aan de noodrem hangen met een verdiende gele kaart tot gevolg. Malle krijgt met nog 3 minuten te spelen een 10-meter, maar ook Dahmani vindt Meyers niet in gebreke. Toch wil de thuisploeg met een vorosprong de rust ingaan en drukt nu door. Ouaddouh zet een actie op met Didi en kan de openingstreffer aantekenen. Onmiddellijk daarna verschijnt Tiebosch weer alleen voor de keeper, maar Van Leeuwen is weer alert. Ruststand 1-0.

Meeuwen is niet onder de indruk van de achterstand en begint scherp aan de 2e helft. Bahci zet zijn tegenstrever prachtig in de wind en legt de gelijkmaker panklaar op het hoofd van Bosmans 1-1, meer dan verdiend. De thuisploeg is nu even de pedalen kwijt, maar Meeuwen weigert om de doodsteek toe te dienen. in de volgende minuten verschijnen ze 4 maal alleen voor Van Leeuwen maar afwerken lukt niet, en dit is toch nog een werkpunt. Dit geeft Malle terug moed en Meyers moet een kanonskogel van Ouaddouh via de lat uit zijn doelvlak houden. Ook Bahci ontsnapt nogmaals alleen naar de keeper, maar geen doelpunt. De laatste kans is voor Malle met een vrije trap op 30 seconden van het einde, maar ook hiermee weet Meyers raad. Het 2e gelijkspel in evenveel wedstrijden is een feit.

Dit was een wedstrijd tussen 2 ploegen die aan elkaar gewaagd waren, maar de beste kansen waren voor Meeuwen. Indien we iets efficiënter waren hadden we een 6 op 6 kunnen optekenen, maar met 2 gelijkspelen mogen we best tevreden zijn voor de opening van de competitie, zeker rekening houdend met de waslijst afwezigen.